اين ترس و دلهره از آنجايي شکل گرفته است که برخي گروههاي کوچک آييني همچون سازمان پاگانهاي متعهد به مردگان باستان مدعي شده بودند که به نمايش درآوردن بدنهاي مردگان برخلاف عقايد و باورهاي آييني آنها بوده و از اين جهت خواهان منع آن شده اند.
درحال حاضر 17 موزه در نقاط مختلف بريتانيا، از ترس حمله اين گروه اقليت نمايش چنين آثاري را متوقف کرده و تنها به ارائه تصاويري از مومياييهاي کفن پيچ شده پرداختهاند.
گالري مصر شناسي موطه بريستول به نمايش تابوتهاي نيمه باز مومياييهاي خود پرداخته است. موزه دانشگاه منچستر نيز موميايي خود را کفن پوش کرده و سري متعلق به عصر آهن را نيز خارج کرده است. موزه لندن هم اسکلت پسري را که هنوز استخوانهاي نرم داشته است را از ويترين نمايشي خود خارج کرد.
به گفته کارشناسان، آثاري اين چين، از جمله بخشهاي نمايشي مهم موزهها بوده و بيشتر بازديد کنندگان براي ديدن آنها به موزهها ميآيند و اين کار اقليتهاي آييني و تهديد آنها، خسارات مالي هنگفتي را به موزهها وارد خواهد کرد.
گسترش يافتن چنين هشدارهايي در تمامي شهرهاي بريتانيا در حالي است که بر اساس يک نظر سنجي، 9 دهم از شهروندان بريتانيايي هيچگونه مشکلي با ديدن اين گونه آثار نداشته و بالعکس از استقبال نيز کرده بودند./109
انتهای پیام/